ŠTA SU KOLAČIĆI?
Kao i većina drugih web stranica i Movem Fashion koristi kolačiće, male datoteke koje se preuzimaju na vaš računar za poboljšanje korisničkog iskustva. Ovde opisujemo koje informacije kolačići skupljaju, kako ih koristimo i zašto je ponekad potrebno čuvati te kolačiće. Takođe ćemo vam objasniti kako možete sprečiti čuvanje kolačića iako to može bitno umanjiti ili u potpunosti onemogućiti neke funkcionalnosti na Movem Fashion . Za više informacija o kolačićima pogledajte članak o HTTP Cookies na Wikipediji.


KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE?
Kolačiće koristimo iz više razloga. Nažalost u većini slučajeva ne postoje industrijski standardi za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje oni dodaju sajtu Movem Fashion. Zato preporučujemo da ostavite uključene sve kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne.


ONEMOGUĆAVANJE KOLAČIĆA
Postavljanje kolačića možete sprečiti prilagođavanjem podešavanja na vašem internet pretraživaču. Budite svesni da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost sajta Movem Fashion i mnogih drugih web stranica koje posećujete. Onemogućavanje kolačića će najčešće rezultovati takođe i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti na sajtu Movem Fashion. Zato preporučujemo da ne onemogućavate kolačiće.


KOLAČIĆI KOJE POSTAVLJAMO
Movem Fashion nudi mogućnost da se prijavite na e-newsletter, odnosno e-poštu, i kolačići se ponekad koriste za pamćenje da li ste već prijavljeni i da li da vam se pokazuju određena obaveštenja koja mogu biti korisna samo za prijavljene korisnike.
Kad šaljete podatke kroz formulare kao što su oni na kontaktnim stranicama ili za prijavu za određene usluge poput Privatne kupovine ili Krojenje po meri, moguće je postavljanje kolačića za pamćenje korisničkih detalja za buduću korespondenciju.
Za omogućavanje dobrog iskustva korišćenja sajta Movem Fashion  nudimo funkcionalnost postavljanja vaših preferenci za korišćenje stranice. Za pamćenje tih preferenci koristimo kolačiće tako da se te informacije mogu uključiti kad god koristite stranice na koje se odnose.


KOLAČIĆI TREĆIH STRANA
U nekim slučajevima koristimo i kolačiće trećih strana. Movem Fashion koristi s punim poverenjem Google Analytics i Google Tag Manager, jedne od najrasprostranjenijih rešenja na webu, za pomoć pri razumevanju korišćenja web stranica i načina za unapređivanje korisničkog iskustva. Ovi kolačići mogu da prate detalje kao što su dužina vremena na stranici i koje ste stranice posetili tako da možemo nastaviti da kreiramo zanimljive sadržaje. Za više informacija o ovim kolačićima pogledajte službenu stranicu Google-a o politici privatnosti i čuvanja informacija. 
Takođe koristimo Facebook Pixel. Za dodatne informacije o vrsti, upotrebi i svrsi kolačića posetite službenu stranicu Facebook-a
Povremeno ćemo testirati nove funkcije i praviti diskretne izmene načina korišćenja stranice. Za vreme testiranja novih funkcija ponekad ćemo koristiti kolačiće da bi bili sigurni da dobijate dosledno iskustvo na Movem Fashion stranici. To će nama omogućiti da bolje razumemo koje promene su za vas korisnike optimalne.
U nekim slučajevima prikazivaćemo vam prilagođeni sadržaj u zavisnosti od toga šta nam kažete o sebi direktno ili indirektno preko naloga na društvenim mrežama. Ovi kolačići nam jednostavno omogućuju da vam prikazujemo sadržaj za koji verujemo da odgovara vašim interesima.
Koristimo i dugmad/priključke društvenih mreža koji nam omogućuju povezivanje s društvenim mrežama na razne načine. Da bi to funkcionisalo, društvene mreže, uključujući Facebook, postavljaju kolačiće na Movem Fashion koji unapređuju vaše profile na tim stranicama i obogaćuju podatke koje oni čuvaju za razne namene koje su navedene u Facebook pravilima o zaštiti privatnosti.

 

VIŠE INFORMACIJA
Nadamo se da smo vam pojasnili korišćenje kolačića na Movem Fashion i da ćete ih, osim ako ste u potpunosti sigurni da ne želite da se oni koriste, ostaviti uključene da biste omogućili naprednu funkcionalnost na stranici. Ako još imate pitanja kontaktirajte nas na e-mail cservice@movem.co.rs