11 May 2020

IZ MOG UGLA:

„Tebe je i nesreća džabe zadesila.“ - Ljubomir Simović, Čudo u Šarganu

#NekeLepšePriče

Aleksandra Radujko, vlasnica agencije New Media Team 

Ko zna kada ću ponovo imati priliku da sedim kod kuće i uživam sa decom, da ovoliko čitam u aprilu na suncu, na terasi, da jedem zdravu kuvanu hranu, a ne restoransku, da izbegnem jutarnje špiceve, da radim u miru, i da učim od kuće. Iz te perspektive stvari su izgledale sasvim drugačije, čak vrlo umirujuće. Hej, uradi za sebe sve što sada možeš, makar ti koraci bili minimalni, ali koračaj. Nemoj da stojiš.

Kada sam stala na noge posle prvobitnih nekoliko dana šoka - popisala sam sve stvari koje želim da radim. Od trčanja, ishrane bez brašna i veštačkog šećera, svakodnevnog čitanja knjiga, istezanja, gledanja nekih neobičnih dokumentaraca, uživanja na kraju krajeva. I sve je stalo u moj karantin. Ne zato što sam bila posebno organizovana, nego zato što sam donela odluke jer sam shvatila da ovaj period mogu da iskoristim za sebe ili protiv sebe.

Sada svi razmišljamo o tome da li će svet više ikada biti drugačiji, ili će se sve vratiti na staro. A pravo pitanje je da li ćemo mi biti drugačiji? Da li smo naučili da više cenimo naše vreme, sitnice, Sunce, prirodu, tišinu, da li čitamo kad imamo vremena ili je Instagram pobedio romane? Meni se čini da sam neke lekcije naučila, i da više neću biti ista ( samo se nadam da ću biti bolja). I zato kad god imate slobodnih nekoliko minuta zapitajte se - da li nas je nesreća džabe zadesila ili da se nadamo da ipak nije.